Nos, ez egy igazi gyöngyszem lesz minden csoki illetve kekszimádónak, de csokoládé és kekszimádóknak pláne! Kakaó és csokoládébomba, de valami mámorítóan finom.
Hozzávalók:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
- két bögre fehér finomliszt (32 dkg)
- fél bögre holland kakaópor (5-6 dkg)
- 1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- másfél kocka olvasztott vaj (15 dkg)
- 2 tojás
- fél bögre kristálycukor (8 dkg)
- fél bögre barna vagy nádcukor (8 dkg)
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy aroma
- egy bögre csokoládécsepp vagy apróra vágott csokoládé vegyesen (nálam ét, tej és fehér)
Elkészítése:
- A sütőt melegítsük elő 190 fokra, majd egy tálban keverjük össze a tojásokat, a cukrokat, a vajat, valamint a vaníliát.
- Ezután adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a csipet sót, majd keverjük csomómentesre a masszánkat.
- Adjuk a csokoládécseppeket is a tésztához, finoman forgassuk őket bele.
- Fagylaltos-vagy evőkanál segítségével osszuk szét őket egyenletesen és szellősen három, sütőpapírral bélelt gáztepsin. ha extra szép, sima felületet szeretnénk, akkor formázzunk golyókat vagy simogassuk el a tetejüket!
- Ezután süssük őket 10- 15 percig, alul-felül sütés programon 190 fokra előmelegített sütőben, majd hagyjuk őket legalább langyosra hűlni. Nem szabad túlsütni! Még picit nyersnek tűnhet, mikor kivesszük a sütőből, de gyönyörűen meg fog szilárdulni!
- Teszteljük!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂