Mennyeien krémes, ami a sűrített tej szuperhozzávalónak köszönhetően egy egészen különleges karaktert ad a tortánknak, mellé egy szuperegyszerű és gyors süti, amit tuti imádni fogtok!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók egy 23-24 cm-es tortához:
A kekszes réteghez:
- másfél csomag Zabfalat (kb. 300 g)
- 10 dkg olvasztott vaj
A sajtos réteghez:
- 2 tubus sűrített tej (2*175 g)
- 3 doboz Philadelphia krémsajt (600 g) vagy egyéb krémsajt
- 1 kis doboz habtejszín (2 dl)
- fél bögre cukor
- 1 citrom leve
- 1-2 teáskanál vanília kivonat
Elkészítése:
- A kekszet késes aprítóval összetörjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, és egy sütőpapírral bélelt, 23-24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk egyenletesen.
- Ezután keverjük össze alaposan a krémsajtot, a sűrített tejet, a cukrot, a citromot és a vaníliát. Majd a habbá vert tejszínt és forgassuk a krémhez.
- Ezután öntsük a tortaformánkba, majd tegyük hűtőbe legalább 6-8 órára vagy egy egész éjszakára. A sütőformát fedjük le fóliával vagy tetővel, hogy ne vegyen át egyéb ízeket a hűtőből!
- Másnap egy éles kés segítségével, határozott mozdulatokkal válasszuk el a tortát, a tortakarika peremétől, majd csatoljuk ki a gyűrűt. Friss gyümölcsökkel vagy gyümölcsöntettel tálaljuk!
Jó étvágyat!