Ez egy nagyon klassz kis tészta, igazi hétköznapi életünket megkönnyítő recept! Mert milyen klassz dolog, begyúrni a tésztát, és másnap, harmadnap, ha a gyerkőc vagy a csaláf ráóhajt a pizzára, akkor csak elővesszük, letépünk belőle egy darabot, és már sütjük is a gyönyörű, hólyagos pizzánkat!
Tehát, ha nincs ötlet, mi legyen a vacsi, akkor legyen egy adag a hűtőben, erre mindig lesz vevő…
Hozzávalók:
- 6 bögre fehér finomliszt (75 dkg)
- 1 kocka friss élesztő (5 dkg)
- 1 teáskanál kristálycukor
- 4 evőkanál étolaj
- 1 és kétharmad bögre víz (kb. 330 ml)
- 2-3 teáskanál só + ízlés szerint fűszerek, fokhagymapor,
- oregánó
Elkészítése:
1.A friss élesztőt nagyjából elkeverjük a szobahőmérsékletű vagy enyhén langyos vízben, majd a tésztát géppel vagy kézzel öszszegyúrjuk vagy megdagasszuk, majd beolajozzuk és egy tálban lefedve, vagy zacskóban egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
2.Másnap vagy harmadnap felhasználás előtt fél órával kivesszük, majd tetszőleges vastagságú, méretű, formájú, ízesítésű pizzákat készítünk belőle, melyeket 200-220 fokon sütünk.
3.Gyönyörű, hólyagos tészta lesz a végeredmény, mi vékonyra nyújtva szeretjük a legjobban. Ha esetleg óriás méretű buborék
nőne rajta sütés közben, nyugodtan szúrjátok ki egy villával vagy hústűvel!