Barion Pixel

Fehércsokoládés kókuszlikőr bögrésen

Ha ismertek kókuszrajongót, fehércsokirajongót, ne adj Isten, Ti magatok vagytok azok, akkor ezt ne hagyjátok ki!

Vendégeket kínálni, akár ajándékba a fa lá, mindenhol nagyon szépen és ünnepélyesen fog mutatni!

Elkészíteni pedig, mint a legtöbb likőrt: nagyon egyszerű, gyors.

Hozzávalók:

  • 1 bögre kókusztej, KONZERVES, nem összetévesztendő a dobozossal! (2,5 dl)
  • fél bögre habtejszín, nem növényi, 30% zsírtartalom körüli (1,25 dl)
  • fél bögre főzőtejszín (1,25 dl)
  • fél tábla fehércsokoládé (5dkg)
  • negyed bögre méz (vagy negyed bögre kristálycukor, ha nem szeretitek a mézet)
  • 1-2 teáskanál vaníliakivonat vagy egy rúd vanília kikapart magjai
  • 1 bögre vodka (2,5 dl)

Elkészítése:

  1. Forraljuk össze a tejszíneket és a kókusztejet egy közepes méretű lábosban, közben kevergessük.
  2. Olvasszuk bele az összetördelt fehércsokoládét is, majd adjuk hozzá a mézet és vaníilát. Rottyantsuk össze, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ekkor keverjük bele a vodkát is, majd hagyjuk teljesen kihűlni, öntsük csinos üvegekbe, és tároljuk hűvös kamrában, ha nincs, akkor hűtőben. Legalább két hétig eláll!
  3. Felhasználás előtt egy-két órával – mivel csokoládét tartalmazó likőrről van szó – helyezzük szobahőmérsékletre, hogy a dermedt csokoládét ki tudjon olvadni, és önthető legyen. Nem árt neki, ha vendégség esetén több órát hűtőn kivül tölt, hiszen alkoholról beszélünk.

FONTOS! Konzerves kókusztejet vásároljatok, semmiképpen sem a bolti dobozos híg változatot. Az a kókusztej, amire nekünk szükségünk van, az a krémes, sűrű verzió! Bármelyik multiban vagy Bio-boltban beszerezhetitek, de a nagyobb boltokban is akad általában.

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák