Ez egy igazi csemege, jó vajas, fűszeres, husis krém, ami gyorsan elkészíthető, méghozzá minőségi húsból és alapanyagokból.
Nagyon ízlett nekem, merem ajánlani kipróbálásra, feldobja a hétköznapokat.
Még egy nagy előnye van: a levesből megmaradt vagy bármilyen sült-főtt husi eltűntetésére alkalmas.
Hozzávalók:
- 30 dkg karaj felszeletelve (lehet egyéb főtt-párolt husi, akár sült is)
- 1-2 evőkanál ételízesítő
- 1 teáskanál só
- 1-2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál étolaj
- egyharmad bögre tejföl (70 g)
- 10 dkg puha, szobahőmérsékletű vaj
- 4 főtt tojás
Elkészítése:
- A karajt, annyi sós-vegetás vízben, ami bőven ellepi, vajpuhára főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni.
- Közben megpucoljuk a főtt tojást és a hagymát. A hagymát felszeleteljük és egy kanál olajon megdinszteljük.
- Ezután a tojást és a karajt egy villával nagyjából összetörjük, majd blenderben a vajjal együtt összeturmixoljuk. Ha elkészült, akkor megkóstoljuk, és sózzuk, borsozzuk, mustározzuk, ha szükségesnek érezzük. Lazíthatjuk még tejföllel is!
- Pirítósra kenve, és melegszendvicskrém gyanánt is tökéletes.
Jó étvágyat hozzá!