Be kell, hogy valljam, nem vagyok egy nagy halrajongó, de ilyen formában nagyon szívesen megeszem. Nagy kedvenc lett nálam, pedig nem gondoltam, hogy így lesz.
Néhány perc előállítani, a végeredmény mégis pazar lesz: lilahagyma, tejföl, mustár, majonéz, citrom, bors, garantálják a finomságát!
FIGYELEM! Ropogós, vajjal sült pirítóson az igazi!
Hozzávalók:
- 2 kicsi olajos tonhalkonzerv vagy egy nagyobb (összesen 160 g)
- 1 kisebb fej lilahagyma vagy nagyobból egy fél
- negyed bögre tejföl
- negyed bögre majonéz
- fél-1 mokkáskanál só
- csipet bors
- fél citrom leve
- 1 teáskanál mustár
Elkészítése:
- A tonhalról leöntjük az olajat, majd ráfacsarjuk a citromot, meghintjük a borssal, összetörjük, összekeverjük. Hozzáforgatjuk az apróra vágott lilahagymát is.
- Ezután hozzákeverjük a tejfölt, a majonézt, valamint a sót.
- Állni hagyjuk hűtőben egy-két órát, hogy összeérjenek jobban az ízek, de ha nem bírjuk, sebaj, akkor is finom lesz ám!
- Úgy a legfinomabb, ha bagett-vagy kenyérszeleteket kentek meg vajjal, és sütőbe, 180-200 fokon aranyszínűre pirítjátok!