Használjátok ezt az olajat minden olyan süteménybe, amibe olajat kell használni, kuglófba, kevert sütibe, Brownie-ba,
muffi nba, olajos piskótába, karácsonyi salátába, bármibe, amit szeretnétek picit ünnepibbé varázsolni.
Jó tanács: Ne használjatok olívaolajat, mert keserű lesz!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 1 bögre étolaj (2,5 dl)
- 1 púpos evőkanál kandírozott narancskocka vagy fél narancs
- szeletelve
- 1 púpos evőkanál kandírozott citromkocka vagy fél citrom szeletelve
- 2 rúd fahéj
- 1 teáskanál szegfűszeg
- fél teáskanál szegfűbors
- negyed bögre méz
Elkészítése:
- Egy kisebb befőttesüvegbe beletesszük két rétegbe a citromot és a narancsot, rászórjuk a szegfűszeget, beletesszük a fahéjrudakat, majd felöntjük az olajjal és a mézzel.
- Egy-két hétre félretesszük. Mehet a konyaszekrénybe, konyhapultra, spájzba, hűtőszekrénybe, vagy ahová szeretnétek.
- Két hét múlva csodálatos illata és íze lesz, innentől már felhasználható, de tovább is érlelhetitek, csak annál fi nomabb lesz!
- Felhasználás előtt csinosabb üvegbe vagy olajtartóba öntjük őket.
És, hogy igazán szép és ünnepi legyen minden, kattintsatok IDE, ahol megtaláljátok a cuki kis címkéket és a nyomtatható, ajándékozható receptet is: https://rupanerkonyha.hu/karacsonyi-fuszerolaj-cimkek/