Mindannyian szeretjük a reszelt túrós, hiszen omlós, kakaós a tésztája, és finom túrótöltelékkel van gazdagítva. Szép, különleges a külleme, az íze pedig naggyon finom! Ez a reszelt túrós még finomabb a megszokottnál, különlegesen lágy és krémes a tölteléke a tojásfehérjének és a vaníliás pudingpornak köszönhetően.
Ezt a sütit ebben a formába egy szomszéd-buliban kóstoltam, és rögtön el is kértem Orsitól a receptet, mert nagyon-nagyon finom!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
A tésztához:
- 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 3 evőkanál holland kakaó por
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy aroma, vagy egy csomag vaníliás cukor (10 g)
- 2 db tojássárgája
- másfél-két bögre porcukor átszitálva (kb. 20 dkg)
A túrókrémhez:
- 1 kg tehéntúró
- egy és háromnegyed bögre kristálycukor (28 dkg)
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 csomag főzés nélküli, vaníliás krémpudingpor (100 g)
- 3 tojás
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
- A margarint ezután kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a túrót és a cukrokat, a tojások sárgáit, valamint a krémpudingport.
Ezután a tojások fehérjét (mind az ötöt) kemény habbá verjük, majd ezt is a túrókrémhez forgatjuk. - Egy körülbelül 25*30-as tepsit kivajazunk, majd a tészta felét, nagylyukú reszelőn belereszeljük a tepsibe, úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle.
- Ezután a tölteléket is egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd a maradék tésztát a tetejére reszeljük. Szépen fedje be az egészet.
- 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, kb. 40 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni, és csinos szeletekre vágjuk.
A receptért köszönet Arnold-Szita Orsinak!