Mindössze KÉT hozzávalóból!
A fudge egy igazán csokoládés finomság, ami olyan egyszerűen készül, hogy ennél egyszerűbben már nem lehet!
Készülhet tejcsokis, étcsokis, fehér csokis verzióban, tehetettek bele mogyorót, megszórhatjátok színes cukorkával, csak a képzeletetek szabhat határt!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
4 és fél tábla csokoládé
400 g sűrített tej
Elkészítése:
- Fogjunk egy lábast, majd öntsük bele a sűrített tejet, és tördeljük bele a csokoládét, majd közepes lángon melegítsük addig,
míg a csokoládé szépen fel nem olvad, és az egész egyneművé nem válik. - Ezután az egészet öntsük, kanalazzuk bele egy 20*20-as, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy kanál hátával terítsük szét, és
simogassuk el egyenletesen. - Tegyük hűtőbe, letakarva, hogy ne vegyen át egyéb ízeket. Másnap, mikorra már biztosan szépen megszilárdultak, daraboljuk
őket csinos kockákra. Kiválóak ajándékozásra. Hűtőben tárolva két hétig állnak el. - Készülhetnek bármilyen csokoládéból, lehet fehér, ét vagy tejcsoki, de akár vegyíthetünk is többfélét, mint én tettem. De az vitathatatlan, hogy a legjobb állagot jó minőségű étcsokival tudjuk elérni. A többi csokinál picit lágyabb textúrára, és édesebb ízre
kell számítani. Egyébként lehet ízesíteni, készülhet narancsos, mentolos, mandulaaromás, de tehetünk bele színes cukorkákat,
mogyorót, mandulát, apróra vágva, de színezhetjük is ételszínezékkel, ha fehércsokiból készítjük.