Nemcsak mutatós, nagyon fincsi, hiszen a csoki mindig jó, a kétféle csoki még jobb, a fekete-fehér pedig mindig jó választás. Itt sem lehet mellényúlni.
Ez a pohárkrém is tökéletes választás, egyszerű elkészíteni, két isteni csokoládéból áll, selymes, könnyed desszert, amit még finomabbá tesz egy kis gyümölcs vagy akár tejszínhab, lehet szóogatni cukorkákkal, vagy ilyen egyszerűen, letisztultan is szép, bármiféle díszítés nélkül!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– másfél tábla étcsoki (150 g)
– másfél tábla fehér csoki (150 g)
– 2*fél bögre (2*120) g 35%-os habtejszín
– 2* háromnegyed bögre (3*160 g) 35%-os habtejszín
– 2 teáskanál (2*4 g) zselatin
Elkészítése:
1. Egy pici edénykében vagy kávékiöntőbe kimérünk egy evőkanál és egy teáskanál hideg vizet, majd egy teáskanálnyi zselatint keverünk bele, és félretesszük.
2. Az étcsokit fél bögre tejszínnel felolvasztjuk gőzfürdő felett.
3. A zselatint közepes hőfokon addig melegítjük, míg fel nem hígul egy picit, majd hozzákeverjük a csokihoz.
4. A csokit hagyjuk kicsit kihűlni, olyan majdnem szoba hőmérsékletűre. Közben néha átkeverjük.
5. A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a csokihoz.
6. Három-négyfelé osztva csinos poharakba szétöntjük, majd hűtőbe tesszük húsz percre, hogy megkössön egy picit.
7. Ez idő alatt elkészítjük a fehércsokis réteget, pontosan ugyanúgy, mint ahogyan az étcsokisat csináltuk, csak ezúttal fehércsokival.
8. Mehet ez is a pohárkákba második rétegként, és irány a hűtő! Egy-két óra múlva pedig már fogyaszthatjuk is!