Barion Pixel

Pufisüti, avagy Cherry Popover bögrésen

A pufisüti saját világnapot is kapott, és mivel elhatároztam, hogy tesztelem a világnapot kiérdemelt sütiket, így az augusztus 31-e sem maradhatott ki!

De nézzük, mivel kápráztat el minket a mai hírességünk: képzeljetek el egy csodás pufi pillét, ami olyan, mintha a legkönyedebb fánkot kereszteztük volna a palacsintával, belesütöttük egy muffinformába, ahol mennyei szuflé-állagot és formát kapott.

És a hab a tortán, vagyis a korona a pufisütin: egy mennyei, selymes, ragacsos meggyes öntet, citromlével megbolondítva!

Na ezt ne hagyjátok ki, mert iszonyatosan egyszerűen elkészíthető, látványos és elképesztően finom ez a desszert!

Semmilyen kelesztő-püffesztőanyagot nem tartalmaz, hanem van egy trükkje. A felforrósított muffinsütő mélyedéseibe egy-egy kocka vajat teszünk, amit hagyunk felolvadni, felforrósodni a sütőben, majd erre öntjük rá a tésztát, ami ilyen fenségesen fel fog emelkedni!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • egy evőkanál cukor
  • negyed teáskanál só
  • egy-két teáskanál vaníila kivonat vagy aroma
  • egy és negyed bögre fehér finomliszt
  • egy és negyed bögre tej
  • 6-7 dkg vaj ( 2 evőkanál felolvasztva, a többi 12 kockára vágva)

Az öntethez:

  • 1 bögre meggyebfőtt vagy fagyasztott megy
  • egyharmad bögre víz
  • 2-3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 citrom leve kifacsarva

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, alul-felül sütés programra! Betesszük a muffin tepsinket is melegedni!
  2. A tojásokat, a sót, a vaníliát és a cukrot elkeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, és kisebb adagokban a tejet is, legvégül a két evőkanálnyi felolvasztott vajat!
  3. A masszát kancsóba vagy valamilyen csőrös kiöntőbe, tálba öntjük.
  4. A felforrósított muffin-tepsit kivesszük a sütőből, és minden mélyedésébe egy-egy kocka vajat teszünk, majd visszatesszük egy-két percre a sütőbe, míg a vaj fel nem olvad, és fel nem forrósodik!
  5. Ezután a formákat nagyjából a háromnegyedükig töltjük a masszával. A maradékot szétosztjuk a mélyedésekben, igazságosan!
  6. Tegyük be őket sülni 20 percre 220 fokon, majd a húsz perc elteltével mérsékeljük a hőfokot 180 fokra, további 5-10 percre, míg a pufik szép aranybarnára nem sülnek!
  7. Míg sülnek elkészítjük az öntetet! A keményítőt elkeverjük a vízben, majd egy kisebb lábosban elkezdjük melegíteni a meggybefőttet az egy citrom levével, közben hozzákeverjük a keméynítős vizet, majd besűrűsítjük forralás és keverés mellett!
  8. Melegen vagy hidegen tálaljuk, az öntettel alaposan nyakonöntve!

Jó étvágyat, Boldog Popover Világnapot!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák