Barion Pixel

Fahéjas cukros mandula bögrésen

Fahéjas cukros mandula

Ezek a kis papírzacskóban kapható, karácsonyi vásár forgatagát idéző fahéjas-cukros mandulák igazán ünnepi hangulatba tudnak hozni minket. Az elkészítésük játszi könnyedségű, és nagyon kedves ajándék válik belőle egy szép kis üvegben vagy akár papírtölcsérben átnyújtva!

3,5 l kelesztő

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊

Hozzávalók:

  • 15 dkg hántolatlan mandula
  • háromnegyed bögre kristálycukor (8 dkg)
  • 1 csipet só
  • egyötöd bögre víz (0,5 dl)
  • 1 mokkáskanál fahéj

Elkészítése:

  1. Először a mandulát megpirítjuk egy serpenyőben, közepes fokozaton. Közben nem hagyjuk magára fél percre sem, és gyakran megrázogatjuk a serpenyőben.
  2. A cukrot, a sót, a fahéjat és a vizet forraljuk két-három percig egy nyeles lábasban, majd öntsük bele a pirított mandulákat.
  3. Folyamatos kevergetés mellett folytassuk a forralást egészen addig, míg a cukor be nem kristályosodik. Ez néhány perc alatt megvan. Ekkor gyorsan öntsük sütőpapírra, és rendezzük el őket úgy, hogy a mandulák egyesével legyenek szétterítve, hogy ne ragadjanak össze!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Fahéjas cukros mandula

További fahéjas receptjeim:

Fahéjas csigatekercs

Fahéjas fátyol

Fahéjas-mogyorós keksz

Hűtős, fahéjas csiga

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek