Barion Pixel

Klasszikus bólé

Bólé

A bólé telis-tele van finomabbnál-finomabb gyümölcsökkel, amiket rendesen átjár a konyak, a bor és a pezsgő. Nagyon jól állnak neki ezek az arányok, a végeredmény bizony itatja magát. Készítsétek el ünnepekre, partikra, általánosságban elmondható, hogy szívesen gyülekeznek a vendégek egy ilyen szép, gyümölcsökkel megrakott tál körül.

3,5 l kelesztő

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 bögre édes/félédes fehérbor (5 dl)
  • 2 bögre édes/félédes vörösbor (5 dl)
  • 1 üveg édes pezsgő (0,75 dl)
  • 1 bögre konyak (2,5 dl)
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg)
  • 1 konzerv ananász 
  • 1 konzerv őszibarackbefőtt 
  • 1 narancs 
  • 1-2 alma

Elkészítése:

  1. A narancsot meghámozzuk, felkockázzuk, majd az összedarabolt almával, ananásszal és őszibarackkal, a magozott meggyel együtt egy bóléstálba öntjük. Én a meggynek a levét is hozzáöntöttem, illetve az ananász és a barack levének egy részét is.
  2. Ezután megcukrozzuk, felöntjük a konyakkal, összekeverjük, és hagyjuk egy fél órácskát állni, hogy a gyümölcsök kellőképpen átitatódjanak a bólénk lelkével (ami ugye nem a cukor!!! 😊 ) 
  3. Ha ezzel megvagyunk, akkor öntsük fel a művünket a behűtött borokkal és a pezsgővel, majd tálaljuk! 
  4. Ne felejtsetek el a poharak és a merőkanál mellé kiskanalakat is kitenni, hogy legyen mivel szemezgetni a gyümölcsöt.

Egészségetekre!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Bólé

További mámorító receptjeim:

Eperlikőr

Házi bayleys

Kókuszlikőr

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek