A legfincsibb házi Bayley’s bögrésen

Az írek híres krémlikőrjének az ízét tökéletesen hozza, selymes, krémes, a sűrített tejtől, karamellától és a kávétól csuda finom, igazi ellenállhatatlan kortyolgatni való…

A bolti árnak a töredéke, és higgyétek el, ugyanolyan finom (ha nem még finomabb, na de ilyet nem mondunk 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– háromnegyed bögre zsíros habtejszín
– negyed bögre 2,8 százalékos tej
– negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
– negyed bögre erős, főzött kávé (bő fél dl)
– 1 tubus sűrített tej (170 g)
– 1 teáskanál vanília kivonat vagy aroma, ha van (még jobb egy fél vanília rúd kikaparva)
– 1 bögre whiskey (2,5 dl) (esetleg vodka)

Elkészítése:

1. A tejszínt melegítsük a tejjel egy közepes lábasban. Nem kell forrnia!

2. Ezután a cukrot egy kisebb fazékban karamellizáljuk, vagyis kis fokozaton, kevergetés mellett addig melegítjük, míg aranyszínű folyammá nem olvad.

3. Húzzuk félre a tűzről, majd lassan, kicsi adagokban csorgassuk hozzá a tejes tejszínt, nagyon óvatosan, mert forró gőz csaphat fel. Addig melegítsük tovább, míg a karamell fel nem oldódik.

4. Ezután mehet hozzá az összes hozzávaló, amikkel együtt addig melegítjük közepes fokozaton, míg egynemű nem lesz.

5. Rögtön töltsük üvegekbe, hagyjuk kihűlni, majd lezárva, hűtőben tároljuk. Másnap már fogyasztható!

Jó iszogatást! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Share This