Barion Pixel

Klasszikus forralt bor bögrésen

Forralt bor

A forralt bor hívogató, fűszeres, édes, gyümölcsös illata számomra a telet és a karácsonyi hangulatot idézi meg, nagyon szeretem akár karácsonyi vásárokon, akár egy meleg plédbe burkolózva, egy karácsonyi film közben kortyolgatni. Ha még nincs bevált receptetek, készítsétek el, ahogy én szoktam, és ahogyan én Anyukámtól tanultam.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 3 bögre félszáraz vörösbor (7,5 dl)
  • 1 bögre víz (2,5 dl)
  • háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg)
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 10-12 szem szegfűszeg
  • 6 szem szegfűbors
  • 1-2 rúd fahéj
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • negyed mokkáskanál őrölt gyömbér (ha csípősebbre szeretnétek, akkor menjen bele több)

Elkészítése:

  1. A vizet a cukrokkal felforraljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, amikkel további öt percig forraljuk a szirupunkat.
  2. Ekkor felöntjük a borunkkal, amivel már csak összemelegítjük, hiszen nem szeretnénk a borból pont a lényeget elpárologtatni!
  3. Közben kóstoljátok, adjatok hozzá még egy leheletnyi gyömbért, és cukrozzátok, ha szárazabb bort sikerült kifogni, és nincs édessége!
  4. Fedjétek le egy fedővel, tálalás előtt melegítsétek fel, de ne forraljátok!

Jó hangulatba kerülést! 😊

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Forralt bor

További boros receptjeim:

Forralt bor szirup

Gyümölcsbor

Borleves

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák