Barion Pixel

Londoni szelet bögrésen

Londoni szelet

Egy igazi klasszikus, ami ellenállhatatlan az omlós, házias, puha tésztájával, a sárgabaracklekvárral és a csodás sült, habos dióval a tetején. Vendégváró finomság, ami sokáig eláll(na), ha el nem fogyna pillanatok alatt! 🙂

3,5 l kelesztő

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók egy nagy tepsihez:

Tészta:

  • két és fél bögre fehér finomliszt (37,5 dkg)
  • 15 dkg szobahőmérsékletű, puha zsiradék (nálam 5 dkg vaj + 10 dkg zsír)
  • 6 tojás sárgája
  • háromnegyed bögre porcukor (kb. 12 dkg)
  • fél csomag sütőpor (5 g)
  • 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
  • csipet só

Töltelék:

  • háromnegyed bögre sárgabarack lekvár (kb. 2 dl)

Tetejére:

  • 6 tojásfehérje
  • egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
  • 3 bögre darált dió (30 dkg)

Elkészítése:

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk dagasztógéppel vagy kézzel.
  2. Egy 25*35-ös tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát kinyújtjuk, akkorára, mint amekkora a tepsink, majd szépen beletesszük a tepsibe, és ahol szükséges még az ujjainkkal eligazgatjuk a tésztát. Én a sütőpapíron nyújtottam, méghozzá úgy, hogy a sütőpapírt előtte belenyomkodtam a tepsibe, majd kivettem, így a hajtásvonalakból látszott, hogy mekkorára kell nyújtanom. Pici lisztet is szórtam alá és rá, hogy ne ragadjon nyújtás közben! Egyébként nyugodtan toldjátok-foldjátok, egyáltalán nem árt neki, szépen kézzel igazítható! Figyelem, ha a tészta nagyon ragad, akkor egy fél órára tegyétek a hűtőbe, mert előfordulhat, hogy a kezetek melegétől jobban megolvadnak a zsíradékok a tésztában!
  3. Alaposan lekenjük lekvárral. 
  4. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, és mikor már lágy habot kaptunk, pici részletekben beleszórjuk a cukrot is és közben kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a diót, amit már csak fakanál segítségével, óvatosan hozzáforgatunk a habhoz, hogy az ne törjön össze!
  5. A diós habot egyenletesen rásimítjuk a sütire, és 170 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
  6. Amikor kihűlt, akkor tetszőleges nagyságú, hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További hasonló sütireceptjeim:

Borzas Kata

Mogyorós-grillázsos linzersarkak

Reszelt túrós

Citromkrémes mandulás linzer

Londoni szelet

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek