Barion Pixel
  • facebook
  • Pinterest

Mindannyian szeretjük a reszelt túrós, hiszen omlós, kakaós a tésztája, és finom túrótöltelékkel van gazdagítva. Szép, különleges a külleme, az íze pedig naggyon finom! Ez a reszelt túrós még finomabb a megszokottnál, különlegesen lágy és krémes a tölteléke a tojásfehérjének és a vaníliás pudingpornak köszönhetően.

Ezt a sütit ebben a formába egy szomszéd-buliban kóstoltam, és rögtön el is kértem Orsitól a receptet, mert nagyon-nagyon finom!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A tésztához:

  • 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 3 evőkanál holland kakaó por
  • 1 teáskanál vanília kivonat vagy aroma, vagy egy csomag vaníliás cukor (10 g)
  • 2 db tojássárgája
  • másfél-két bögre porcukor átszitálva (kb. 20 dkg)

A túrókrémhez:

  • 1 kg tehéntúró
  • egy és háromnegyed bögre kristálycukor (28 dkg)
  • 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 csomag főzés nélküli, vaníliás krémpudingpor (100 g)
  • 3 tojás

Elkészítése:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
  2. A margarint ezután kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a túrót és a cukrokat, a tojások sárgáit, valamint a krémpudingport.
    Ezután a tojások fehérjét (mind a hatot) kemény habbá verjük, majd ezt is a túrókrémhez forgatjuk.
  3. Egy körülbelül 25*30-as tepsit kivajazunk, majd a tészta felét, nagylyukú reszelőn belereszeljük a tepsibe, úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle.
  4. Ezután a tölteléket is egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd a maradék tésztát a tetejére reszeljük. Szépen fedje be az egészet.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, kb. 40 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni, és csinos szeletekre vágjuk.
    A receptért köszönet Arnold-Szita Orsinak!
  • facebook
  • Pinterest

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Pin It on Pinterest

Share This