Egy nagyon finom reform gofri, ami olyannyira sikertörténet, hogy a hatvan vendég közül, aki párhuzamosan kóstolta a hagyományos, klasszikus gofrival egy rendezvényen, a legtöbben azt mondták, hogy mindkettő egyformán finom!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:
- 25 dkg túró (nem rögös, hanem krémes, tömb vagy félzsíros!)
- 1 bögre zabpehelyliszt (kb. 13 dkg)
- 5 tojás
- negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
Elkészítése:
- Minden hozzávalót alaposan összekeverünk, majd forró, vékonyan kiolajozott gofri sütőben kisütjük.
- Rácsra szedjük, hogy ne párásodjon be az alja, majd ízlés szerinti feltétekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További gofri receptjeim: