Barion Pixel

Padlizsános paprikakrém: az Ajvár!

Padlizsános paprikakrém: az Ajvár!

Szuperfinom szendvicskrém tele zöldségekkel, igazi abbahagyhatatlan kence. A megpirult paprikától, padlizsántól füstös ízű, mégis friss, kellemesen könnyed pirítósravaló!

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 4 kápia paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 teáskanál étolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 hegyes zöldpaprika (elhagyható)
  • 1-2 mokkáskanál só
  • 1-2 evőkanál citromlé

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütés programra.
  2. A padlizsánokat megszurkáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. A fokhagymát egészben, pucolatlanul egy alufóliába csomagoljuk. Előtte meglocsoljuk pici olajjal. Mehet ez is a tepsire, és irány a forró sütő.
  3. 15 perccel később a paprikákat is betesszük sülni, picit meglocsolhatjuk az egészet olajjal, és addig sütjük őket, míg a paprika héja enyhén feketés színt nem kap.
  4. Akkor hagyjuk picit hűlni, majd még melegen lehúzzuk a paprikák és a padlizsánok héját, levesszük a csumájukat, ha szeretnénk a paprika magjait is eltávolítjuk, a fokhagymákat kinyomkodjuk a héjukból, majd az egészet aprítógépbe tesszük, és rájuk locsoljuk a tepsibe összegyűlt fűszeres levet is.
  5. Adunk hozzá egy-két evőkanál citromlevet, sót, ha szeretnénk, akkor egy hegyes zöldpaprikát és egy paradicsomot felszeletelve, majd az egészet összeturmixoljuk.
  6. Hagyjuk kihűlni, üvegekben vagy lefedve hűtőben tálaljuk felhasználásig.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Szendvicskrém receptek, avagy mit is kenjek a pirítósomra:

Tojáskrém

Májkrém

Majonézes tonhalkrém

Csicseriborsókrém

Töpörtyűkrém

Padlizsános paprikakrém: az Ajvár!

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!