Barion Pixel

Kossuth kifli bögrésen

Kossuth kifli

Pihe-puha vajas piskóta, a tetején pirult cukros dióval! Csak jó lehet, és az is!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók egy nagyobb, kb. 35*40-es tepsihez!

  • 6 tojás
  • egy bögre porcukor (20 dkg)
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 1 csipet só
  • két és fél bögre fehér finomliszt (32,5 dkg)
  • 2 teáskanál sütőpor (kb. 8 g)

    + a tetejére porcukor
    + 1 bögre darált dió (10 dkg) a szóráshoz

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alul-felül sütés programra.
  2. Az puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, végül pedig a tojások sárgájával kikeverjük, végül hozzáadjuk a lisztet is.
  3. A tojásfehérjéből lágy habot verünk, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a kristálycukrot pici részletekben, és addig verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk!
  4. Beleforgatjuk a tojássárgájás keverékünkbe.
  5. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd belesimítjuk a masszát, megszórjuk egyenletesen a dióval, és betesszük a sütőbe. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval félhold formákat szúrunk ki a tésztából. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További diós receptjeim:

Krumplis-diós csiga

Diós-vaníliás keksz

Diós pozsonyi kifli

Diós répasüti

Csokis-diós kocka

Diós és kakaós kalács

Almás-diós muffin

Kossuth kifli

szeretettel ajánlom:

Kategóriák