Csodálatos színű és állagú, pihe-puha, ízlésesen fűszeres muffinok készülnek ezzel a recepttel, csokival és finom ropogós, cukros réteggel a tetejükön. A gyerekek pedig meg nem fogják mondani, hogy sütőtök került bele!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊
Hozzávalók:
- 2 bögre fehér finomliszt (250 g)
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 púpos bögre sült tök püré ( kb. 210 g)
- fél bögre kristálycukor (8 dkg)
- fél bögre nádcukor (8 dkg)
- 2 teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék (kattints a receptért!)
- VAGY 1 teáskanál fahéj és 1 teáskanál mézeskalács fűszer
- 2 tojás
- negyed bögre tej (60 ml)
- fél bögre étolaj (120 ml)
+ nádcukor a szóráshoz
+ csokicseppek vagy darabkák a tetejére
Elkészítése:
- A kihűlt vagy megmaradt puhára sült tököt kikaparjuk a héjából, és kimérünk belőle 1 púpos bögrényit. Hozzákeverjük a tojást, a tejet, az olajat és a kétféle cukrot, a pumpkin spice fűszerkeverékünket, VAGY a fahéjat és mézeskalács fűszert, majd mixer segítségével összekeverjük.
- Ezután hozzámérjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd egyneművé keverjük.
- Egy muffinsütő mélyedéseit kibéleljük kapszlikkal, majd mindegyikbe kb. egy fagyiskanálnyi masszát teszünk. Kb. a formák háromnegyedéig tegyük! 18 muffinunk lesz ebből a mennyiségből!
- A muffin tészták tetejére csokit szórunk, majd alaposan meghintjük nádcukorral.
- 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket. Tíz perc elteltével a hőfokot mérsékeljük 180 fokra, majd süssük őket nagyjából 8-10 percig, de a legbiztosabb, ha tűpróbáig.
- Rácson hűlni hagyjuk, melegen mindenképp megkóstoljuk, mert naggggyon finom!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala