Barion Pixel

Puha, fűszeres, sütőtökös püspökkenyér

Puha, fűszeres, sütőtökös püspökkenyér

Ez egy nagyon finom, fűszeres, puha sütemény, varázslatos színnel, és igazi őszi lélekmelengető süti. Sokféleképpen variálható, jön is majd hozzá még ötlet a héten!

Hozzávalók 2 püspökkenyérhez:

  • 4 tojás
  • háromnegyed bögre nádcukor
  • háromnegyed bögre kristálycukor
  • 2 bögre sült tök püré (40 dkg)
  • 1 nagy csipet só
  • háromnegyed bögre étolaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 bögre liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 2 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál pumpkin spice vagy mézeskalácsfűszer

Ha csak nagyobb formátok van, akkor másfélszeres adaggal dolgozzatok!

Elkészítése:

  1. A tojásokat kihabosítjuk a cukrokkal, majd hozzákeverjük az olajat, a tejfölt, valamint a sütőtökpürét.
  2. Ezután a száraz hozzávalókkal együtt elkeverjük.
  3. Két sütőpapírral bélelt püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát egyenlően elosztjuk bennük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 60 perc alatt készre sütjük őket. Mikor nagyon elkezd pirulni  a teteje, akkor egy sütőpapírral leterítjük, és tűpróbáig sütjük.
  5. Emeljük ki őket a formából, és rácson hagyjuk őket kihűlni.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További sütőtökös receptjeim:

Pumpkin spice fűszerkeverék

Sütőtökös muffin

Sütőtökös csokis cookie

Sajtos sütőtökös pogácsa

Sütőtökös latte

Pikáns sütőtök krémleves

Puha, fűszeres, sütőtökös püspökkenyér
Puha, fűszeres, sütőtökös püspökkenyér

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák