Ez egy nagyon finom, fűszeres, puha sütemény, varázslatos színnel, és igazi őszi lélekmelengető süti. Sokféleképpen variálható, jön is majd hozzá még ötlet a héten!
Hozzávalók 2 püspökkenyérhez:
- 4 tojás
- háromnegyed bögre nádcukor
- háromnegyed bögre kristálycukor
- 2 bögre sült tök püré (40 dkg)
- 1 nagy csipet só
- háromnegyed bögre étolaj
- 3 evőkanál tejföl
- 3 bögre liszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 2 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál pumpkin spice vagy mézeskalácsfűszer
Ha csak nagyobb formátok van, akkor másfélszeres adaggal dolgozzatok!
Elkészítése:
- A tojásokat kihabosítjuk a cukrokkal, majd hozzákeverjük az olajat, a tejfölt, valamint a sütőtökpürét.
- Ezután a száraz hozzávalókkal együtt elkeverjük.
- Két sütőpapírral bélelt püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát egyenlően elosztjuk bennük.
- 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 60 perc alatt készre sütjük őket. Mikor nagyon elkezd pirulni a teteje, akkor egy sütőpapírral leterítjük, és tűpróbáig sütjük.
- Emeljük ki őket a formából, és rácson hagyjuk őket kihűlni.
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További sütőtökös receptjeim: