Miközben sütitek olyan illatok fognak terjengeni a lakásban, ami több, mint hívogató. Az édeskés sült tök pedig az olívával, a sült fokhagymával, pirult chillipelyhekkel és kakukkfűvel önmagában is elég lehetne. Na, de nem elégszünk meg ennyivel! A sütés utolsó öt percében ugyanis egy jó adag krémfehérsajtot rámorzsolunk a tetejére, amit szintén rápirítunk…
Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök
- 1-2 teáskanál kakukkfű
- chilli pehely (+bors)
- olívaolaj
- 1 fej fokhagyma
- 15-20 dkg krémfehér- vagy feta sajt
Elkészítése:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alul-felül sütés programra.
- A sütőtököt alaposan mossuk meg, felezzük el keresztben, majd hosszában is a két darabot, szedjük ki a magjait, és vágjuk fel őket, ne túl vastag cikkekre.
- Fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és fújjuk le vagy kenjük meg a tetejüket vékonyan olívaolajjal.
- Szórjuk meg a tetejüket kakukkfűvel és chilli pehellyel ízlés szerint. Akár egy pici bors is mehet rá a csípős ízek kedvelőinek. Természetesen, ha nem szeretitek a csípőset, hagyjátok el a chillit.
- A fokhagymagerezdeket nem kell meghámozni, csak szórjátok szét őket a sütőtök szeletkék közé.
- Mehetnek is a sütőbe nagyjából harminc percre, majd a sütési idő letelte után vegyétek ki a tepsit, morzsoljátok bele a tepsibe a sajtot és süssétek még további öt percig.
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További sütőtökös receptjeim: