Barion Pixel

Vajas linzer válogatás mandulával bögrésen

Vajas linzer válogatás mandulával

Ez a kedvenc kekszalapom, ezúttal mandulával megbolondítva, krémként, darálva és szeletelve köszön vissza a mandula a sütiken! Csodaszépek együtt, érdemes elkészíteni őket! Szaggassátok a kedvenc formáitokkal, díszítsétek a kedvenc ízeitekkel!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Vajas linzer válogatás mandulával

Hozzávalók 50-60 darab kekszhez:

  • 25 dkg puha vaj
  • 1 és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
  • 2 tojás
  • 3/4 teáskanál sütőpor
  • 1-2 teáskanál vanília kivonat, vagy aroma, esetleg egy csomag vaníliás cukor (10-12 g)
  • 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)

A feltétekhez:

  • baracklekvár
  • eperlekvár
  • háromnegyed bögre darált mandula elkverve negyed bögre kristálycukorral
  • fél bögre mascarpone, elkeverve negyed bögre porcukorral, egy-két teáskanál ZÖLD mandulaaromával
  • szeletelt mandula
  • néhány szem koktélcseresznye félbevágva
  • szórócukor
  • egy tojás felverve
Vajas linzer válogatás mandulával

Elkészítése:

1. A cukrot kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk egyenként a tojást is. Én ezt turmixgéppel csináltam.

2. Ezután hozzámérjük a többi hozzávalót is, és egy villával nagyjából összekeverjük, majd kézzel néhány laza mozdulattal szépen összeállítjuk a tésztát. Tényleg csupán egy-két perc, tilos túldolgozni! Dagasztógépre is bízhatjuk ezt a műveletet!

3. Hűtőbe tesszük 1-2 órára!

4. Vékonyan lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát körülbelül négy milliméter vastagra, majd kiszúrókkal tetszőleges formákat szaggatunk a tésztából, melyeket sütőpapírral bélelt vagy kivajazott sütőlemezre sorakoztatunk. Szellősen tegyük őket!

5. A sütőt előmelegítjük 190  fokra, alul-felül sütésre. Nyolc-tíz perc alatt készre sütjük őket. Ekkor még nyersnek tűnnek, de nem azok. Ne bizonytalanodjunk, egy-két perc hűlés után megszilárdulnak és elérik a tökéletes állagukat! Az aljának is fehérnek kell maradnia, nem kaphat színt, mert akkor kiszárad!

6. Szaggassuk, díszítsük, kenjük kedvünkre: kenjük meg a tetejüket tojással, mártsuk bele őket cukros mandulába vagy díszítsük szeletelt mandulával, koktélcseresznyével, szórócukorral, készítsünk töltött linzereket különféle lekvárokkal, mascarponekrémmel.

7. Néhány óra pihenés után tökéletesek, de akár azon melegében is!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További linzer receptjeim:

Citromkrémes linzer

Mákos linzer

Diós tésztájú linzer

Klasszikus linzer

Vajas linzer válogatás mandulával

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!