A kedvenc levesem, ha sikerül megfázni, akkor a legjobb gyógymód a “rabuleves”, ahogy a kislányom hívta. 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéslapocka
- 3-4 sárgarépa
- 2-3 fehérrépa
- 1-2 teáskanál só
- 1-2 teáskanál vegeta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kb. 8 bögre víz (2 l)
- 1 maréknyi levestészta
Elkészítése:
- A húst felkockázzuk, hideg vízben jól kiáztatjuk.
- Egy fazékba tesszük a húst, felöntjük 8 bögre hideg vízzel, hozzáadjuk a sót, a fej megpucolt vöröshagymát egyben és a megpucolt fokhagymát gerezdekre szedve.
- Fedő alatt elkezdjük lassan főzni, majd mikor feljön a habja, levesszűrő segítségével leszedjük a tetejéről.
- Így főzzük kb. 30-40 percig, utána hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, és mikor majdnem megpuhul, hozzátesszük a tésztát és az ételízesítőt, és a tésztát is puhára főzzük.. Kóstoljuk, sózzuk, ízesítsük, ha szükséges.
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További húsleves, csontleves receptjeim: