Barion Pixel

Tojásleves

Az egyik kedvenc levesünk a férjemmel, addig esszük, amíg van: 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 csapott evőkanál sertészsír
  • 1 evőkanál fehér finomliszt
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál só
  • fél taáskanál édes, őrölt fűszerpaprika (ha pirosra szeretnétek)
  • fél-egy teáskanál ételízesítő (elhagyható)
  • 8 bögre víz
  • 4-5 tojás + egy csipet só

Elkészítése:

  1. A tojást egy csipet sóval, villával felverjük, félretesszük.
  2. A zsírt felolvasztjuk, felforrósítjuk, majd kipattogtatjuk benne egy kicsit a köménymagot.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, világos színűre pirítjuk (rántást készítünk).
  4. Félrehúzzuk a tűzről, ha szeretnénk, belekeverjük a paprikát, felengedjük a vízzel, hozzáadjuk a sót és az ételízesítőt, majd felforraljuk.
  5. Ha felforrt, akkor hozzáöntjük a tojást, ha újra felforr, egyszer átkeverjük, még egy percig főzzük lassú tűzön, majd elzárjuk, lefedjük fedővel. Ha apróbbra szeretitek a tojást többször keverjétek, és már rögtön miután beleöntöttétek. Mi nagyobb darabokban szeretjük!

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Vagy pirosan:

Tojásleves piros

További leveseim:

Tarhonyaleves

Paradicsomleves

Sertés gulyásleves

szeretettel ajánlom:

Kategóriák