Az egyik kedvenc levesünk a férjemmel, addig esszük, amíg van:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 1 csapott evőkanál sertészsír
- 1 evőkanál fehér finomliszt
- 1 teáskanál köménymag
- 1 teáskanál só
- fél taáskanál édes, őrölt fűszerpaprika (ha pirosra szeretnétek)
- fél-egy teáskanál ételízesítő (elhagyható)
- 8 bögre víz
- 4-5 tojás + egy csipet só
Elkészítése:
- A tojást egy csipet sóval, villával felverjük, félretesszük.
- A zsírt felolvasztjuk, felforrósítjuk, majd kipattogtatjuk benne egy kicsit a köménymagot.
- Hozzáadjuk a lisztet, világos színűre pirítjuk (rántást készítünk).
- Félrehúzzuk a tűzről, ha szeretnénk, belekeverjük a paprikát, felengedjük a vízzel, hozzáadjuk a sót és az ételízesítőt, majd felforraljuk.
- Ha felforrt, akkor hozzáöntjük a tojást, ha újra felforr, egyszer átkeverjük, még egy percig főzzük lassú tűzön, majd elzárjuk, lefedjük fedővel. Ha apróbbra szeretitek a tojást többször keverjétek, és már rögtön miután beleöntöttétek. Mi nagyobb darabokban szeretjük!
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Vagy pirosan:
További leveseim: