Édes paradicsomleves, ezúttal apró betűtészta helyett nagyobb reszelt tésztával! Férjem nagymamája készítette így, és én nagyon megszerettem!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 4 bögre 100%-os paradicsomlé (1 liter)
- 2 bögre víz (5 dl)
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál fehér finomliszt
- egy csipet só
- háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg)
- bő fél bögre reszelt tészta (5 dkg)
Elkészítése:
- A zsírt felforrósítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett, a lisztet halvány zsemle színűre pirítjuk. Rántást fakanállal a legjobb keverni!
- Hozzá öntjük a vizet és a paradicsomlevet, közben folyamatosan keverjük.
- Hozzászórjuk a cukrot és a sót, majd az egészet összeforraljuk, közben kevergetjük.
- Ha felforrt, beletesszük a tésztát is, és lassan forralva puhára főzzük. Néha keverjétek át! A tészta főzési ideje nagyjából öt perc, ezután lefedjük, és a betűcskéink még tovább fognak dagadni a meleg levesben. Nem szabad túlfőzni!
- Ha nem elég édes, tegyetek hozzá cukrot!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További paradicsomos ételek: