Barion Pixel

Borsós tokány tésztával

Borsós tokány

Ez egy nagyon finom fogás a szaftos hús csíkocskákkal, szalonnával, zsenge zöldborsóval, orsótésztával. Igazán kiadós és laktató, szerintem szuper ebédötlet bármikor!

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 25 dkg apróra kockázott szalonna vagy bacon
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fakanál zsír
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 evőkanál fehér finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • egy mokkáskanál bors

    +tészta vagy rizs a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát és bacont, hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, majd rárakjuk a húst, amit fehéredésig pirítunk/sütünk. 
  2. Közben sózzuk, borsozzuk! Majd felengedjük annyi vízzel, ami éppen, hogy ellepi!
  3. Közepes lángon, fedővel lefedve, időnként megkeverve addig főzzük, míg a hús jó puha nem lesz! Nagyon figyeljétek, mert a hús a fedő alatt túlfőhet!
  4. A zöldborsót egy evőkanál cukorral elkevert, enyhén sós vízben puhára főzzük.
  5. Mikor a hús már puha, rászórjuk a lisztet, és összeforraljuk az egészet.
  6. Mehet hozzá a borsó is, illetve még víz és fűszerek, ha több levet szeretnétek neki!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További borsós receptjeim:

Borsóleves

Borsófőzelék

Borsós csirkemáj

Borsós tokány

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák