
Ez egy nagyon finom fogás a szaftos hús csíkocskákkal, szalonnával, zsenge zöldborsóval, orsótésztával. Igazán kiadós és laktató, szerintem szuper ebédötlet bármikor!
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 25 dkg apróra kockázott szalonna vagy bacon
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fakanál zsír
- 30 dkg zöldborsó
- 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
- 1 evőkanál fehér finomliszt
- 2 teáskanál só
- egy mokkáskanál bors
+tészta vagy rizs a tálaláshoz
Elkészítése:
- A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát és bacont, hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, majd rárakjuk a húst, amit fehéredésig pirítunk/sütünk.
- Közben sózzuk, borsozzuk! Majd felengedjük annyi vízzel, ami éppen, hogy ellepi!
- Közepes lángon, fedővel lefedve, időnként megkeverve addig főzzük, míg a hús jó puha nem lesz! Nagyon figyeljétek, mert a hús a fedő alatt túlfőhet!
- A zöldborsót egy evőkanál cukorral elkevert, enyhén sós vízben puhára főzzük.
- Mikor a hús már puha, rászórjuk a lisztet, és összeforraljuk az egészet.
- Mehet hozzá a borsó is, illetve még víz és fűszerek, ha több levet szeretnétek neki!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További borsós receptjeim:
