Barion Pixel

Félórás ebédek: Zöldborsós csirkemáj

DSC_1072

Gyakran nincs időm hosszasan főzőcskézni és az-az igazság, hogy kedvem se mindig. Ilyenkor szeretem az ilyen gyors fogásokat, mint ez a házias csirkemáj recept. A máj tipikusan egy olyan étel, ami rendkívül gyorsan elkészül, hipp-hopp megpuhul, és párosítva egy kis paradicsommal, paprikával, borsóval, hagymával, igazán gazdag, házias fogás kerekedik belőle. Friss ropogós fehér kenyérrel szeretjük a legjobban, de petrezselymes vagy sült burgonyával is nagyon finom.

Hozzávalók:
– 3-4 evőkanál étolaj
– 1 fej vöröshagyma
– 1 paradicsom
– 1 paprika
– negyed bögre víz
– 1 mokkáskanál bors
– 1 teáskanál só
– 2 teáskanál őrölt, édes pirospaprika
– fél kg csirkemáj
– 1 bögre borsó (10-15 dkg)

Elkészítése:
1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd apró kockákra vágjuk.
2. Egy közepes méretű fazékban vagy lábasban olajat hevítünk, melyen a hagymát, takarékon üvegesre pároljuk.
3. Míg a hagyma párolódik, addig megmossuk a paradicsomot és a paprikát, majd a paprikának eltávolítjuk a szárát és a magházát, a paradicsomot meghámozzuk, majd mindkettőt apróra kockázzuk, és hozzáadjuk a hagymához.
4. Mikor a zöldségek forrni kezdenek, akkor felöntjük őket negyed bögre vízzel, belekeverjük a pirospaprikát, a sót, a borsot, majd a borsót is. Lefedve körülbelül tíz-tizenöt percig pároljuk. addig, ameddig a borsó közepesen meg nem puhul. Közben persze kevergetjük.
5. Ekkor hozzáadjuk a jól megmosott, megtisztított, feldarabolt májat. A jól megtisztítás alatt én azt értem, hogy gyakorlatilag minden fehér és véresebb részt kivágok belőle. Vigyázni kell, nehogy a végeredmény keserű legyen. Azokat a részeket teszem bele, amiket szívesen viszontlátok a tányéromon 🙂
6. A májat körülbelül tíz perc alatt puhára főzzük, és ügyelünk rá, hogy ne szárítsuk ki. Vegyünk ki egyet, vágjuk ketté, és ellenőrizzük, hogy szépen megfőtt-e. Ha több szaftot szeretnénk, akkor adjunk hozzá még egy pici vizet, és sózzuk utána.

Jó étvágyat! 🙂

DSC_1060k

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák