Barion Pixel

BUNDÁS ALMA bögrésen

Gyerekkorom szintén óriási kedvence ez a ropogós, fahéjas cukorral meghintett, palacsintás, forró almás finomság!

Hozzávalók:

  • fél kg alma
  • 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
  • 2 tojás
  • háromnegyed bögre tej (kb. 2 dl)
  • negyed bögre szóda (0,6 dl)

    + fahéjas cukor a tálaláshoz

Elkészítése:

1. Az almákat meghámozzuk, majd egy nagyobb tálba reszeljük. A többi hozzávalóból sűrűbb palacsintaésztát készítünk.

2. Egy fazékban olajat hevítünk, és két evőkanál segítségével, csapott evőkanálnyi tészta adagokat szaggatunk az olajba. A halmokat én picit el szoktam egyengetni, lapítgatni a kanállal, de lehet pufókabbakat is sütni.

3. Közepes hőfokon érdemes sütni őket, aranybarnára mindkét felüket.

4. Fahéjas cukorral, forrón tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További almás receptjeim:

Kelt almás gofri

Almás muffin

Klasszikus almáspite

Almás linzer

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák