Barion Pixel

Mennyei zöldséges fasírtgolyók

Zöldséges fasírtgolyók

A szokásos kedvenc fasírt golyóimat sütöttem ezúttal annyi változtatással, hogy a fele húst lecseréltem reszelt zöldségekre: cukkinire és sárgarépára. Hát valami fantasztikusan finomak lettek, készítsétek el ti is!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált hús (nálam sertéscomb, de amivel szeretnétek:-)
  • 25 dkg reszelt zöldség ízlés szerint (cukkini, répa, krumpli, brokkoli, vagy amit csak szeretnétek 🙂
  • 2 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma átnyomva
  • egy teáskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt fekete bors
  • fél bögre zsemlemorzsa
  • ízlés szerint fűszerek, amit szeretnétek

+ 2-3 bögre étolaj a kisütéshez

Elkészítése:

1. A cukkinit lereszeljük, lesózzuk, negyed órát pihentetjük, majd alaposan kifacsarjuk a levét. A sárgarépát hámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük.

2. A tojást lazán felverjük, majd egy közepes méretű tálban a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk.

3. Ezután nagyobb teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, melyeket egy tányérra vagy tálcára sorakoztatunk.

4. Egy kisebb lábasban, fazékban olajat hevítünk, körülbelül fél-háromnegyed liternyit, annyit, hogy a fasírtok kellemesen úszkálhassanak, picit lebeghessenek.

5. A golyókat nagyjából tíz-tizenkettesével aranybarnára sütjük. Közben gyakran átkeverjük őket, hogy szép egyenletes színük legyen.

Egy apró trükk: Ha szeretnétek, hogy nagyon szép szabályosak és simák legyenek, akkor nedves kézzel újra gömbölygessétek meg őket, mielőtt az olajba dobjátok 🙂

6. Papírtörlőre szedjük őket, és tálaljuk!

Jó étvágyat! 🙂

További cukkinis receptjeim:

Cukkinitócsni

Cukkinis süti

Kakaós cukkinis süti

Cukkinis őzgerinc

Cukkinis-csirkés spagetti

Zöldséges fasírtgolyók

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák