Barion Pixel

Banános madeleine bögrésen

Puha, vaníliás, vajas, banános, csokis pille kis kagylók, amik másnap is nagyon finomak! Uzsidobozba is klassz!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1-2 teáskanál vanília kivonat vagy aroma
  • kétharmad bögre kristálycukor (10 dkg)
  • egy és fél bögre fehér finomliszt (20 dkg)
  • 1 csapott teáskanál sütőpor (3 g)
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna (1-2 g)
  • 1 csomag ét tortadara, vagy ízlés szerinti  csokoládé felaprítva, kockázva (30-40 g)

Elkészítése:

  1. A banánokat pürésítjük, majd kikeverjük a tojással, a cukorral és a felolvasztott (meleg, de nem forró)  vajjal..
  2. Mehet hozzá a liszt, a szódabikarbóna és a sütőpor, és ha szép homogénné sikerült keverni, akkor a tortadarát is fogassuk hozzá, de azt már csak egy spatulával, vagy fakanállal.
  3. A madeleine formákat kikenjük vajjal! Én mindig a tál aljában maradt vajat használom, amiben olvasztom a vajat, az még sok is!
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük őket, majd azonnal rácsra szedjük, és hagyjuk kihűlni!
  5. Később kekszes dobozban tároljuk.

Jó étvágyat! 

szeretettel ajánlom:

Kategóriák

További receptek