Barion Pixel

Chocchi 2

Gnocchi bögrésen, egyszerűen házilag a Rupáner konyhából!

Gnocchi, ez a selymesen puha olasz krumplinudli igazi konyhai kincs! Nem csoda, hogy nálunk is gyorsan a család kedvencévé vált: pillanatok alatt elkészül, és szinte bármilyen szósszal mennyei – legyen az fűszeres arrabiata, krémes sajtmártás vagy egy egyszerű vajas-fokhagymás változat. A gnocchi varázsa az egyszerűségében rejlik: pár alapanyag, egy kis gyúrás, és már tálalhatod is ezt a melengető, otthonos fogást, amit kicsik és nagyok is imádni fognak.

még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

rupáner bögre illusztráció

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók
 

A gnocchihoz:
  • 0,5 kg krumpli
  • 1 bögre bögre liszt (12,5 dkg)
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 mk
A szószhoz:
  • 1 ek olívaolaj
  • 250 gr paradicsompüré (passata)
  • 2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint szárított chili pehely vagy friss chilli darabolva/zúzva
  • 1 mk
  • 1-2 ek kristálycukor
esetleg pici bazsalikom vagy egyéb zöldfűszer
+ a tálaláshoz parmezán sajt

Elkészítés
 

Házi gnocchi elkészítése:
  • A krumplit megmossuk, majd héjában megfőzzük lobogó, sós vízben.
  • Leöntjük róla a vizet, hagyjuk langyosra hűlni, majd meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük vagy lereszeljük.
  • A szószhoz az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a paradicsomszószt, cukrot, chillit, sót, zöldfűszert, majd az egészet összeforraljuk.
  • Ha a krumpli már kihűlt szobahőmérsékletűre, akkor a többi hozzávalóval együtt lágy tésztává gyúrjuk.
  • Alaposan lisztezett felületen osszuk el a tésztát kisebb darabokra, majd sodorjuk ki körülbelül másfél cm átmérőjű hengerekké. Vágjuk fel a hengereket kb. 2 cm-es darabokra, majd gnocchi deszkán vagy villa segítségével mintázzuk meg őket.
  • Lobogó, sós vízben főzzük ki őket nagyjából két perc alatt, majd szedjük őket egy pici olvasztott vajra vagy olívaolajra.
  • Szósszal, parmezánnal vagy egyéb reszelt kemény sajttal meghintve tálaljuk!

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, gyere süss-főzz velem máskor is! 😊

📲 Kövess a közösségi oldalakon:
– Facebook
– Instagram
– TikTok
– YouTube

✨ Örömteli sütés-főzést – szeretettel visszavár: a Rupáner-konyha, ahol mindig vár valami finomság!

Tálalási tippek gnocchihoz

  • Szósz, szósz, szósz! A gnocchi egyik legjobb tulajdonsága, hogy szinte bármilyen szósszal remekül működik. Próbáld ki klasszikus paradicsomos arrabiatával, tejszínes-gombás mártással, vagy akár pestóval.
  • Sajt, de bőséggel! A frissen reszelt parmezán, grana padano vagy egy kis füstölt sajt még ízletesebbé teszi. Ha igazán krémes élményre vágysz, szórd meg sajttal, és pirítsd meg pár percig sütőben.
  • Különleges alkalmakra: Szervírozd előmelegített mélytányérban, friss bazsalikomlevéllel és egy csipet chilipehellyel a tetején – így nemcsak finom, hanem látványra is elegáns fogás lesz.
  • Gyerekbarát változat: A kicsiknek készíthetsz hozzá házi paradicsomszószt kevés cukorral, vagy tejszínes-sajtos változatot – puhasága miatt a gyerekek is szívesen fogyasztják.

Nokedlis receptjeim:

Tojásos nokedli, ahogyan én készítem

Sertéspörkölt galuskával

Túrós fánkgaluska nokedliszaggatóval elkészítve

Käsespätzle

A TÉSZTÁK, GALUSKÁK kategóriában sok további hasonló receptet találsz a blogon, ITT!

Gnocchi bögrésen, egyszerűen házilag a Rupáner konyhából!

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

Kategóriák

További receptek

boríték ikon
elválasztó szívecskével
0