Barion Pixel

Patikus szelet – szaftos, sajtos hús párizsi bundában

Szaftos karaj párizsi bundában, fokhagymás tejföllel és sajttal megkoronázva, sütőben összesütve – ez a patikus szelet a Rupáner konyhából, amit egyszerű elkészíteni és mindenki imádni fogja!

A patikus szelet egy igazi klasszikus: egyszerű elkészíteni, mégis látványos és nagyon finom. A párizsi bundában sült szaftos karaj fokhagymás tejföllel és olvadt sajttal összesütve minden alkalomra tökéletes fogás. Mellé egy adag rizibizi, és kész is a hétvégi ebéd vagy a vendégváró vacsora!

még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

rupáner bögre illusztráció

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók (4–6 adaghoz):

  • 6 szelet karaj
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

A párizsi bundához:

  • 2 tojás
  • fél bögre tej
  • 1 bögre fehér finomliszt
  • csipet só

A tetejére:

  • háromnegyed bögre tejföl (kb. 150 g)
  • 2–3 gerezd fokhagyma
  • 15-20 dkg reszelt sajt

Elkészítése: 

  1. A karajszeleteket enyhén klopfold ki, sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.
  2. A tojásokat keverd össze a tejjel, majd add hozzá a lisztet és a csipet sót. A massza legyen sűrű, palacsintatészta állagú.
  3. A fűszerezett karajszeleteket forgasd bele a párizsi bundába, majd forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalukat.
  4. A tejfölt keverd össze a zúzott fokhagymával.
  5. A kisütött húsokat sorakoztasd kiolajozott tepsibe, kend meg a tetejüket a fokhagymás tejföllel, majd bőségesen szórd meg reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben 200 °C-on süsd addig, amíg a sajt szépen megolvad és aranybarnára pirul.
  7. Frissen, rizibizivel kínáld!

Extra tippek:

  • A fokhagymás tejfölbe keverhetsz apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget is.
  • Reszelhetsz többféle sajtot a tetejére, például trappistát és füstölt sajtot vegyesen.
  • Hidegen is finom, akár előző nap is elkészíthető.
  • Rizibizi receptet itt találsz hozzá!

A patikus szelet igazi koronája lehet az ebédnek más klasszikus húsos fogások – legyen az szaftos pörkölt, omlós sült csirke vagy egy illatos tepsis pecsenye közt. Ezekhez a főételekhez ötleteket itt találsz: Húsos ételek.

Ha tetszett a recept, gyere süss-főzz velem máskor is! 😊

📲 Kövess a közösségi oldalakon:
– Facebook
– Instagram
– TikTok
– YouTube

✨ Örömteli sütés-főzést – szeretettel visszavár: a Rupáner-konyha, ahol mindig vár valami finomság!

További Húsos receptek a Rupáner konyhából:

Mustáros tejfölös pecsenye

Sajtos-tejfölös, omlós tepsis karaj –

Menzás húsos tészta

Isteni sajtszószos sertésszűz

Szaftos karaj párizsi bundában, fokhagymás tejföllel és sajttal megkoronázva, sütőben összesütve – ez a patikus szelet a Rupáner konyhából, amit egyszerű elkészíteni és mindenki imádni fogja!

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

Kategóriák

boríték ikon
elválasztó szívecskével
0