Barion Pixel

Tepsis disznótoros krumplival és savanyú káposztával

Egyszerű, kiadós és igazi magyaros fogás a Rupáner konyhából: tepsis disznótoros hurkával, kolbásszal, savanyú káposztával és krumplival, lépésről lépésre!

Ez a tepsis disznótoros Eszter sógornőm egyik kedvenc receptje. Nagy adag készül belőle, tökéletes hétvégi ebédnek vagy családi összejövetelre. Az ízek összesülnek, a krumpli átveszi a káposzta és a húsok zamatát, a hurka és a kolbász pedig pirosra sülve koronázza meg az egészet.

még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

rupáner bögre illusztráció

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók egy jó nagy adaghoz:

  • 1 kg krumpli
  • 1 kg savanyú káposzta
  • kb. 1,5 kg sütnivaló húsféle: nálam most 50 dkg rizses hurka és 90 dkg sütnivaló kolbász
  • 4–5 kis fej hagyma (lila és vörös vegyesen is lehet
  • 1 evőkanál zsír

Tepsis disznótoros elkészítése:

A sütőt kapcsold be 200 °C-ra, alsó-felső sütés programra, és hagyd felmelegedni. Egy magasabb falú tepsit kenj ki zsírral.

  1.  A krumplit pucold meg, karikázd fel, fektesd a tepsi aljába, majd sózd meg.
  2.  A savanyú káposztát kóstold meg: ha nagyon savanyú, mosd át folyó víz alatt egy szűrőtálban. Hagyd lecsepegni, majd terítsd a krumpli tetejére.
  3. Fektesd a káposztára a kolbászokat és a hurkákat. Tedd közéjük a megpucolt, félbevágott hagymákat. Szurkáld meg a húsokat villával vagy fogpiszkálóval, így sütés közben nem durrannak szét.
  4. Takard le alufóliával, és süsd 1 órán át 200 °C-on. Ezután vedd le a fóliát, kapcsold a sütőt hőlégkeverésre, és süsd még kb. 15 percig, teljes fokozaton, amíg a kolbász és a hurka szép pirosra sül.
  5. Ha a hurka a szurkálás ellenére szétdurranna, ne aggódj – a ropogósra sült falatok különösen finomak!

Tippek:

Friss kenyérrel, mustárral és savanyúsággal tálalva az igazi.
A maradék másnap is finom, akár hidegen is!

Ha tetszett a recept, gyere süss-főzz velem máskor is! 😊

📲 Kövess a közösségi oldalakon:
– Facebook
– Instagram
– TikTok
– YouTube

✨ Örömteli sütés-főzést – szeretettel visszavár: a Rupáner-konyha, ahol mindig vár valami finomság!

További ízletes köret-és főétel recepteket találsz ezen a kategóriaoldalon: Egytálak

További egytálétel receptjeim:

Babos egytál

Tésztasaláta

Tepsis csirkecombok vele sült zöldségekkel

Villámgyors zöldséges-tejszínes csirkemell

Vöröslencse egytál kolbász chipsszel

Egyszerű, kiadós és igazi magyaros fogás: tepsis disznótoros hurkával, kolbásszal, savanyú káposztával és krumplival, lépésről lépésre!

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

Kategóriák

További receptek

boríték ikon
elválasztó szívecskével
0