
Egy bibliai ételkóstolóra készítettem belőle egy óriási adagot, és akkora sikert aratott, hogy azóta is gyakran sütöm. Az eredeti receptekhez képest én tejjel készítettem, mert jobban szeretem, ha a kenyér puhább – és így még finomabb lett!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 3 bögre fehér finomliszt (37,5 dkg)
- fél bögre langyos tej (1,25 dl)
- fél kocka élesztő (2,5 dkg)
- 1 mokkáskanál kristálycukor
- 1 kis poharas natúr joghurt (150 g)
- 1 csapott teáskanál só
Naan kenyér elkészítése:
- Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert, langyos tejben.
- A többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva hagyjuk nagyjából 30-40 perc alatt a duplájára kelni.
- Amikor megkelt, osszuk a tésztát nyolc részre, vagy tizenhatra, ha kisebbeket szeretnénk, és nyújtsuk mindegyiket lapos körlapokká.
- A kenyérkék mindkét felét süssük meg tűzforró serpenyőben.
Jó étvágyat! 🙂
Tálalási tippek, trükkök:
Ez a puha naan kenyér tökéletes kísérője bármilyen mártogatósnak, currynek vagy akár egy sűrűbb levesnek is. Próbáld ki fokhagymás vajjal megkenve, vagy tegyél rá egy kis sajtot és zöldfűszert a serpenyőben, mielőtt megfordítod – mennyei! Ha egy könnyed vacsorát szeretnél, tálald friss salátával és joghurtos mártogatóval.
✨ Örömteli sütés-főzést – szeretettel visszavár: a Rupáner-konyha, ahol mindig vár valami finomság!
Ha te is rajongsz a frissen sült, serpenyős lepénykenyerekért, próbáld ki ezt a bögrés naan receptet – garantáltan beleszeretsz!
További hasonló finomságokat pedig itt találsz: 👉 Pizza és lepény receptek a Rupáner-konyhából
📲 Kövess a közösségi oldalakon:
– Facebook
– Instagram
– TikTok
– YouTube
További lepénykenyerek:
Gyors, puha magvas lepénykenyér bögrésen