Barion Pixel

Puha házi pizza – habkönnyű, gyors, finom

Habkönnyű pizza a Rupáner konyhából!

A házi pizzánál nincs finomabb! Főleg, ha puha, könnyű, és gyorsan elkészül. Ez a recept pont ilyen: lágy tésztája vajjal és tejföllel készül, amitől szaftos és foszlós lesz – és nem csak frissen, hanem még másnap is élvezhető! Két nagy adag pizzára való mennyiség, amit kedvedre ízesíthetsz sajttal, sonkával, paradicsomszósszal vagy tejföllel. Jöhet?

még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

rupáner bögre illusztráció

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 2 nagyobb kerek pizzához:

  • 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
  • 1 bögre langyos tej (2,5 dl)
  • 1 mokkáskanál kristálycukor
  • fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
  • negyed bögre langyos víz (ha szükséges)
  • 5 dkg vaj felolvasztva
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 púpos teáskanál só
  • + feltét ízlés szerint (lejjebb megírom, hogy én mit használtam)

A házi pizza elkészítése:

  1. A cukrot elkavarjuk a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. A többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk! Ha száraz a tészta, akkor adjunk hozzá a negyed bögre vizet, ha ragad, akkor egy kevés lisztet!
  3. Fél óra alatt a tésztát, letakarva, nagyjából a kétszeresére kelesztjük, közben előkészíthetjük a feltéteket és kibélelhetünk két gáztepsit sütőpapírral. Én nem is kibéleltem, hanem fejre állítottam a tepsiket, mert úgy a legjobb sütni szerintem ezt is, és a normál pizzákat is 🙂
  4. Feltétként én paradicsomszószt csináltam kis fokhagymával, borssal, sóval, cukorral, valamint tejfölt kevertem el sóval. Így lett sajtos-tejfölös, sima Margaréta jellegű sajttal, és sonkás, illetve baconos verzió paradicsomszósszal.
  5. A tésztát vágjuk ketté, majd enyhén lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk őket vékony körlapokká, majd helyezzük őket sütőpapírral beborított gáztepsire.
  6. Megkenjük és megszórjuk őket a kívánt feltétekkel, majd sütőben körülbelül 15-20 perc alatt, 190 fokon fokon, alul-felül sütés programon készre sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ez a házi pizza recept nem csak egyszerű, de minden alkalomra tökéletes: legyen szó egy hétvégi vacsoráról, gyors ebédről vagy vendégvárásról. Próbáld ki többféle feltéttel, és találd meg a saját kedvenced! Ha változatosságra vágysz, ebben a kategóriában sok különböző pizzát találsz!

✨ Örömteli sütés-főzést – szeretettel visszavár: a Rupáner-konyha, ahol mindig vár valami finomság!

📲 Kövess a közösségi oldalakon:
– Facebook
– Instagram
– TikTok
– YouTube

Pizza variációk:

  • Az alapja lehet paradicsomos, fokhagymás tejföl, de akár kapros joghurt vagy majonéz is.
  • Akár a maradék spagettiszószt, vagy chilisbabot is ráteheted, egy kis sajttal tökéletes pizzafeltét lesz belőle!
  • Ha vendégeket vársz, készíts belőle mini változatokat is – pillanatok alatt elfogynak majd!
  • Tehetsz a tésztába szárított oregánót, bazsalikomot vagy egy kevés fokhagymaport is – még olaszosabb lesz az élmény!
  • Frissen, forrón a legjobb, vékonyan szeletelve.

További házi pizza receptjeim:

Teljes kiőrlésű pizzatészta

Hűtős pizzatészta

Calzone

Habkönnyű házi pizza a Rupáner konyhából!

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

További receptek

Tepsis disznótoros krumplival és savanyú káposztával

Tepsis disznótoros krumplival és savanyú káposztával

Egyszerű, kiadós és igazi magyaros fogás a Rupáner konyhából: tepsis disznótoros hurkával, kolbásszal, savanyú káposztával és krumplival, lépésről lépésre!

bővebben
boríték ikon
elválasztó szívecskével
0