Barion Pixel

Klasszikus sajtos rúd bögrésen – az örök kedvenc!

klasszikus sajtos rúd

Ez a finom sós mindig a vendégváró asztalok sztárja, pláne, ha minőségi alapanyagokból van elkészítve, nem pedig egy száraz fájdalom, ami sajnos sok előre csomagolt vagy cukrászdában kapható sajtos rúdra rásüthető.

még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

Jobban járunk, ha mi magunk készítjük, akkor ez a jelző egészen bizonyosan nem fog illeni a mi omlós, pille stanglijainkra!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
  • 1 evőkanál só
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg sertészsír
  • fél bögre tejföl (1,25 dl)
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás

+ egy tojás felverve a kenéshez
+ kevés reszelt sajt a szóráshoz

Elkészítése:

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd a zsírt és a vajat elmorzsoljuk benne.
  2. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet összegyúrjuk. Ha nagyon ragadna, akkor adjatok hozzá annyi lisztet, hogy ne ragaszkodjon túlságosan a kezetekhez, azért tudjátok elengedni!
  3. Csomagoljátok frissentartó fóliába, és tegyétek éjszakára a hűtőbe
  4. Másnap borítsátok egy lisztezett nyújtódeszkára, és hagyjátok kb. negyed órát magához térni a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen.
  5. Nyújtsátok ujjnyi vastag téglalappá, kenjétek meg a felvert tojással, szórjátok meg reszelt sajttal, majd vágjátok tetszőleges méretű csíkocskákra.
  6. Helyezzétek őket sütőpapírral bélelt tepsikre, majd süssétek őket 210 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon szép aranyszínűre!
  7. Ha kihűltek, akkor a legfinomabbak!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

klasszikus sajtos rúd

További sós rágcsa receptjeim:

Omlós sajtos kocka

Sajtos kréker

Házi sajtos ropi

Sajtszalma

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

Kategóriák

További receptek

boríték ikon
elválasztó szívecskével