Mikor először megláttam ennek a receptnek az alapváltozatát, nem hittem el, hogy ilyen létezik: „gyors, egyszerű, nem hizlal, és kettő, azaz kettő összetevőből áll!” Kipróbáltam, és örömmel jelentem, működik. Én most a nutellás változatomat mutatom be, de ha elhagyjuk ezt az összetevőt, akkor babakézbe adható finomságot is lehet kreálni. Vagy fogyókúrásat, kinek mi tetszik… Annyi, hogy akkor kettő banán, egy bögre (2,5 decis!) zabpehely a helyes arány.
Hozzávalók:
– 3 érett banán
– 2 csésze (2 dl-es csésze!) zabpehely
– 3 púpos evőkanál nutella
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, a banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a nutellát és a zabpelyhet, majd addig keverjük, míg össze nem áll. Ez egy-két perces művelet, talán még túloztam is. Én púpos evőkanálnyi halmokat tettem a sütőpapírral kibélelt tepsire, kicsit eligazgattam a szélüket, majd be a sütőbe úgy tizenöt percre. Én szeretem, ha pufik a kekszek, aki nem, az lapogassa el a kanál hátuljával. Ropogós kekszre ne számítson senki, ez egy rugalmas, puha finomság, ami másnapra sem szárad ki.