Barion Pixel

Csokis-banános kockák

20131231_153356

Ez egy igazi hétvégi süti: gyors, finom, mutatós 🙂

Hozzávalók:

– 12,5 dkg vaj
– 2 db tojás
– 10 dkg cukor
– 2 db banán
– ha nem szeretnénk túl banánosra, hanem egy kicsit könnyedebbre, akkor az egyik banán helyett használhatunk 75 g kefírt vagy natúr joghurtot (fél doboz)
– 18 dkg liszt
– fél teáskanál sütőpor
– 10 dkg apróra vágott csokoládé (én fehér-és étcsokit használtam vegyesen)

– 10-15 dkg étcsokoládé a tetejére

20131231_152902

A vajat megolvasztjuk, és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kefírt (ha teszünk bele!) és a villával előzőleg szétnyomkodott banán(oka)t, majd jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport is, végül az apróra vágott csokoládét is belekeverjük, és a sütőformába öntjük. Ez egy közepes tepsibe való adag! 180 fokon, kb. 20 perc alatt sütjük készre, majd félretesszük hűlni.
Ha teljesen kihűlt, akkor bevonjuk csokival: mikróban vagy lábasban felolvasztjuk a kockákra tördelt étcsokoládét (adhatunk hozzá pár csepp olajat is), elkeverjük, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Hűvös helyen néhány perc alatt megdermed a csokibevonat és már szeletelhetjük is.

20131231_152923

Szép hétvégét! 🙂

szeretettel ajánlom:

Kategóriák

További receptek

Villám töpörtyűs pogácsa – nagyon sokáig eláll!

Villám töpörtyűs pogácsa – nagyon sokáig eláll!

Ez a töpörtyűs pogácsa számos kísérlet, falatnyi, tökéletes végeredménye. Gyorsan elkészül, abszolút nem pihentetjük,...

bővebben
Réteges saláta

Réteges saláta

Húsvéti asztalra való ajánlat következik:-) A réteges saláta receptje Jucitól, az én anyóskámtól származik, és a...

bővebben
Régimódi kelt csíkos kalács (bögrésen is)

Régimódi kelt csíkos kalács (bögrésen is)

Ezt egy késődélutánon készítettem, a lányokat az illata csalogatta ki a konyhába, nem véletlenül. Édes, kelt kakaós...

bővebben