Barion Pixel

Bögrés bécsi császármorzsa

20140121_17524b1

3,5 l kelesztő

Végre! Végre! Végre! Sikerült olyan császármorzsát készítenem, amilyet már évek óta szeretnék! 🙂 🙂 🙂 Ez nem a klasszikus búzadarás változat, sokkal inkább egy vastag, laza piskóta- és palacsintaszerű tészta, villával széttépkedve. Könnyed, kiadós és hamar elkészül. Vaníliás cukorral meghintve vagy forró baracklekvárral nyakon öntve, mennyei…

A mérce 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 1 bögre tej
– 1 bögre liszt
– 2 tojás
– 2 evőkanál cukor
– 1 csipet sütőpor
– 1 teáskanál vanília aroma, vagy 1 csomag vaníliás cukor
– kevés olaj a sütéshez

A tojás sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A sárgához hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vaníliát és a tejet, majd csomómentesre keverjük. Ezután a tojásfehérjét habbá verjük, hozzáforgatjuk a tésztához. Serpenyőben egy mokkáskanálnyi olajat hevítünk, és a sütő közepébe egy merőkanálnyi tésztát teszünk. Ha nem terül szét, akkor a merőkanállal eligazgatjuk. Ugyanúgy sütjük, mint a palacsintát, annyi a különbség, hogy a végén villával szétszaggatjuk őket. Minden palacsinta előtt csorgassunk egy kevés olajat, ezt ne felejtsük el!

Jó étvágyat! 🙂

Margó

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek