Barion Pixel

Bögrés sárgabarackos pite

P1030680

Ezennel ünnepélyesen megnyitom a sárgabarack szezont! 🙂

Ez a pite azért fenomenális, mert olyan mintha elegyítve lenne a piskóta, a pite és a kelt tészta, egyetlen süteménybe. Én sárgabarackkal készítettem, mert a nagymamámnál már érnek ezek az apróságok.
Nem is tudom leírni azt a mennyei illatfelhőt, ami belengte az egész lakást, miközben készült, és még órákkal később is. Édes, cukros, gyümölcsös forróság. MESÉS! 🙂
Sokat elmond az, hogy forrón felszeleteltem, és egyiket ettem a másik után, képtelen voltam abbahagyni. Pedig ez tényleg nem jellemző rám! 🙂

P1030684

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A tésztához:
– 2 és fél bögre liszt (32 dkg)
– 3/4 bögre cukor (12 dkg)
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 1 nagy dobozos tejföl (4 dl), vagy 2 kicsi
– 3/4 bögre étolaj

A tetejére:
– fél kg sárgabarack (vagy még több:-)
– cukor a szóráshoz

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük cukorral (ne sajnáljuk, mert ez lesz a lelke!) Nem tudjuk túlcukrozni, mert a tészta egyáltalán nem édes, tehát szükséges.

P1030654

Hogy igazán mutatós legyen a sütemény, javaslom, hogy mindenképpen bőrével lefelé tegyük a gyümölcsdarabkákat a tésztára. Aki kevésbé türelmes, nyugodtan tegye rá felezve a barackokat!
200 fokos sütőben sütjük, kb. 30 percig, akkor tűpróbát csinálunk, és ha még kell, visszatesszük sülni. Én 30*35-ös tepsiben készítettem.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

P1030681

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák