Barion Pixel

Tepsis bundás sonkásszendvics

P1030858

P1030874

És, hogy mit takar ez a hangzatos kis név? Egy nagyon ütős ételt, méghozzá a melegszendvics és a bundás kenyér fenséges sajtos-tejfölös eggyé olvadását 🙂 Őrületes, de komolyan 🙂

Hozzávalók:
– 8 szelet szikkadt vagy friss kenyér
– kevés vaj
– 8 szelet sonka szalámi
– 5 tojás
– 1 nagy dobozos tejföl
– 1 teáskanál vegeta (lehet több persze)
– 1 csipet só
– 10-20 dkg trappista sajt

1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra.
2. A kenyérszeleteket kettesével egymás tetejére tesszük. Az így keletkezett szendvicseinket félbevágjuk, majd megkenjük vajjal, és rakunk a közepükbe egy-egy szelet sonkát.

P1030847

P1030850

3. Az elkészült szendvicseket sütőpapírral bélelt tepsire (az enyém 30*35-ös) sorakoztatjuk.
4. Lereszeljük a sajtot.
5. A tojást összekeverjük a tejföllel, a sóval és a vegetával.
6. A tejfölös masszát ráöntjük a kenyérszeletek tetejére. Kicsit megemelgetjük őket, hadd folyjon alájuk is a szószból.
7. A kenyereket megszórjuk ízlés szerint reszelt sajttal, és már mehet is a sütőbe, jó 25-30 percre, egészen addig, míg aranybarnára nem sülnek.
8. Vegyük ki a sütőpapírból, hogy hűlés közben ne nedvesedjen be az alja.

Az alapötlet Csabi konyhájának tepsis bundás kenyeréből származik, köszönet érte! 🙂

Jó étvágyat! 🙂

szeretettel ajánlom:

Kategóriák