Barion Pixel

Tizenötperces gesztenyetorta, sütés nélkül

DSCF1584

3,5 l kelesztő

Ha nincs kedvünk sokat pepecselni, begyújtani a sütőt, vagy gyorsan akarunk meglepni valakit szülinapra, akkor ez a süti nem fog minket cserbenhagyni. Egyszerű, nagyszerű édesség, a krémje őrületes, könnyed, az alapja pedig igazi kakaós-vajas csemege. Ami még nagy előnye, hogy másnap a legfinomabb, így vendégségre, másnapi ebéd tetejére egy szabad tíz percben előre elkészíthetjük, hogy a főzés után ne legyen már gondunk a desszerttel 🙂 A receptet Katucinál találtam, köszönet érte 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:
– 20 dkg darált kakaós keksz (bármilyen megteszi)
– 10 dkg olvasztott vaj

A krémhez:
– 250 g mascarpone sajt
– 500 g gesztenyemassza
– fél bögre porcukor (aki nem édesszájú, az tehet egy kicsit kevesebbet)
– rumaroma vagy rum ízlés szerint

Elkészítése:

1. A kapcsos tortaformába beleöntjük a kekszet és a megolvasztott vajat. Összekeverjük, majd egyenletesen szétnyomkodjuk a forma alján. Én 21 cm-es formát használtam. Ha kész, mehet a hűtőbe.
2. A krémhez összekeverjük a mascarponét, a cukrot és a gesztenyemassza kb. háromnegyed részét. A maradékot félretesszük a díszítéshez.
3. A krémet rásimítjuk a kekszes alapra, majd alaposan lefóliázva hűtőbe tesszük, minimum öt órára. De egy-két nap után is nagyon finom.
4. Az egy, amire ügyeljünk, hogy mielőtt leválasztjuk a tortakarikát, egy késsel válasszuk le a krémet a karikáról. Csak egyszerűen húzzuk egyszer körös-körül. Díszítsük a megmaradt gesztenyemassza reszelékével, csokoládéval, és/vagy tejszínhabbal.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek