Barion Pixel

Bögrés pitakenyér

20140126_201639

3,5 l kelesztő

Sokféle pitát készítettem már, de ezek toronymagasan lepipálják az összeset, és most bögrésítettem az arányokat! Végre éppen olyanok lettek, ahogyan megálmodtam őket: szemet gyönyörködtető, kerek, pufi párnácskák 🙂 Öt perc alatt megsülnek!
A receptre Limara-nál bukkantam, egy barátnőm pontosabban, köszönöm 🙂 Bár én csaltam, mert változtattam egy picit az arányokon, és kihagytam egy lépést, ezért nem lettek annyira szépek 🙂

Hozzávalók:

– egy bögre langyos víz (bőven mérve)
– 2 teáskanál só
– 2 evőkanál étolaj
– 4 bögre fehér liszt
– 1 teáskanál cukor
– 3 dkg élesztő

1. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, amit harminc perc alatt a duplájára kelesztünk. Szükség esetén a dagasztás során adjunk hozzá még egy-két evőkanál vizet. Lágy tésztát kapunk, akkor jó.
2. A sütőt ekkor bekapcsoljuk/begyújtjuk, és 220 fokra (maximumra) állítjuk a hőfokot.
3. A megkelt tésztát ezután nyolc egyforma részre vágjuk, gömbölyítjük, majd 4-5 mm vékony kör alakú lapokká nyújtva, mindössze addig hagyjuk pihenni őket (5-7 perc), ameddig a sütő el nem éri a kívánt forróságot.
4. Már mehetnek is négyesével a sütőbe, annak is a rácsára, ugyanis ott lesz a helyük. 5-7 perc alatt gyönyörű pufira nőnek és át is sülnek.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek