Egy, mert lassan leérik a meggy, kettő, mert ISTENI és SZUPERGYORS!:-)
Ez egy rusztikus, mennyei, nagyon régi recept. A kakaó a lédús meggyel pedig egy nagyon ütős párosítás, és persze, mint az minden bögrés, kevert sütire jellemző, nincs vele laca-faca.
Egyébként egy igazi békebeli finomság, ha jól tudom “egytojásosnak” is hívták.
Apukám szedte le nekem az utolsó szem meggyeket a fájukról, és míg a férjem felállította a pancsolót a lányoknak, addig bekevertem. Mire a fotózásra került a sor, már vígan lubickoltak a kis sellőim, később a sütik csak úgy párologtak el a fotóháttérről. Itt-ott árulkodtak arról a térkövön porcukorfoltok, hogy merre is jártak az eltűnt kakaós-meggyesek 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 1 tojás
– egy jó púpos bögre kristálycukor (20 dkg)
– két púpos bögre fehér finomliszt (30 dkg)
– bő egyharmad bögre holland kakaópor (30 g)
– 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– 5 dkg szoba hőmérsékletű zsír, vagy vaj (kb. 2 jó fakanálnyi)
– kb. egy bögrényi magozott meggy
Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütésre.
2. A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt, és egy körülbelül 20*25-ös, kivajazott/kizsírozott tepsibe öntjük.
3. A tetejére magozott meggyet szórunk, vagy rakosgatunk. Nem szabad vele spórolni, legyenek jó közel egymáshoz a szemek. Ezután a tepsit a sütőbe toljuk, és 20-25 perc, alatt tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala