Szeretem a császármorzsát minden formában, ez a sütőbe betolható változat is nagy kedvenc nálunk. Mikor már úgy is meleg a sütő, vagy éppen második fogásnak készül, akkor nagyon praktikus, mert bekeverjük, és ameddig esszük a levest, ez szépen elsüldögél magában, és forrón fogyaszthatjuk az ebéd tetejére, amivel csak szeretnénk: lekvárral, gyümölccsel, tejszínhabbal, mogyorókrémmel vagy amivel csak eszünkbe jut 🙂
Nincs cukor a tésztában, de aki ragaszkodik hozzá, nyugodtan tehet bele 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók egy közepes cserép vagy jénai tálhoz, négy személyre:
– 4 tojás
– 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
– 1 és egy negyed bögre liszt (17 dkg)
– aki szereti, szórhat bele mazsolát (40 g-ot)
+ vaj a kikenéshez
+ porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütés programra.
1. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
2. A fehérjéket kemény habbá verjük egy kisebb tálban.
3. Egy másik tálban a tojások sárgájához kisebb adagokban hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Én turmixgéppel csináltam.
4. Ezután a tojáshabot is beleforgatjuk óvatosan egy fakanállal, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze!
5. Kivajazott jénaiba vagy mázas cseréptálba (szufléformába) öntjük, majd a sütőbe toljuk.
5. Kb. 25-30 perc alatt sül készre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem ragad-e a tészta közepe! Tálalás előtt villával tépkedjük szét, majd rakjuk desszertes tányérokra!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Receptötlet eredeti: itt!