Barion Pixel

Cicapuffancs, a leggyorsabb sajtos-túrós pogácsa

DSC_0131

Ez egy falatnyi élvezet, ami gyorsan elkészül, nincs kelesztés, dagasztás, még élesztő és sütőpor sem kell bele. Ennek ellenére az eredmény egy könnyű textúrájú, ízletes kis puffancs, aminek nem lehet ellenállni, és ami nem szárad ki másnapra, sőt harmadnapra sem. Kiváló sörkorcsolya, vagy kísérője egy tartalmas levesnek.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 25 dkg trappista sajt
– 25 dkg zsíros túró
– 15 dkg fehér finomliszt (1 púpos bögre)
– 10 dkg vaj vagy margarin
– 1 tojásnak a sárgája a kenéshez
– 1 teáskanál só

Elkészítése:
1. A hozzávalókat összegyúrjuk.
2. Két centi vastagra kinyújtjuk a tésztát.
3. Valami extra pici pogácsaszaggatóval, vagy vodkás üveg kupakjával (ahogy a barátnőm javaslatára én is tettem), pogácsákat szaggatunk belőle. A szaggatót lisztezzük, ha szükséges.
4. Megkenjük a tetejüket a tojás sárgájával, ízlés szerint díszíthetjük is szezámmaggal, mákkal, majd 180 fokon, alul-felül sütés programon, sütőpapírral bélelt tepsiben, nagyjából 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák

További receptek

Rögtön puha mézes puszedli (bögrésen is)

Rögtön puha mézes puszedli (bögrésen is)

Bögrés mézes puszedli: a Rupáner konyhából

bővebben
Baconbe göngyölt csirkemáj, aszalt szilvával

Baconbe göngyölt csirkemáj, aszalt szilvával

Ez egy nagyon egyszerű, mégis pazar finomság, ezért nálunk a családban az ünnepi asztalon is ott van a helye. Két...

bővebben
Abbahagyhatatlan házi májkrém

Abbahagyhatatlan házi májkrém

Mivel mostanság mindenütt a hangzatos és mutatós pátékba ütközöm, muszáj volt véghezvinnem egy régi tervemet. Ennek...

bővebben
0
    0
    Kosaram
    A kosár üres