Barion Pixel

Cicapuffancs, a leggyorsabb sajtos-túrós pogácsa

DSC_0131

Ez egy falatnyi élvezet, ami gyorsan elkészül, nincs kelesztés, dagasztás, még élesztő és sütőpor sem kell bele. Ennek ellenére az eredmény egy könnyű textúrájú, ízletes kis puffancs, aminek nem lehet ellenállni, és ami nem szárad ki másnapra, sőt harmadnapra sem. Kiváló sörkorcsolya, vagy kísérője egy tartalmas levesnek.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 25 dkg trappista sajt
– 25 dkg zsíros túró
– 15 dkg fehér finomliszt (1 púpos bögre)
– 10 dkg vaj vagy margarin
– 1 tojásnak a sárgája a kenéshez
– 1 teáskanál só

Elkészítése:
1. A hozzávalókat összegyúrjuk.
2. Két centi vastagra kinyújtjuk a tésztát.
3. Valami extra pici pogácsaszaggatóval, vagy vodkás üveg kupakjával (ahogy a barátnőm javaslatára én is tettem), pogácsákat szaggatunk belőle. A szaggatót lisztezzük, ha szükséges.
4. Megkenjük a tetejüket a tojás sárgájával, ízlés szerint díszíthetjük is szezámmaggal, mákkal, majd 180 fokon, alul-felül sütés programon, sütőpapírral bélelt tepsiben, nagyjából 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák

További receptek

Tízperces, rögtön puha linzer (bögrésen is)

Tízperces, rögtön puha linzer (bögrésen is)

Túláradó örömmel jelentem, hogy végre, huszonhatmilliomadik nekifutásra kikísérleteztem azt a linzert, ami olyan,...

bővebben
Gyors hópehely (bögrésen is)

Gyors hópehely (bögrésen is)

Baracklekváros dió, isteni omlós, porcukros tésztába rejtve. Mennyei, házias ízélmény…A receptet dédimamánktól kaptam,...

bővebben