Avagy egy változatos köret, egyszerű, mégis különleges. Semmi más dolgunk nincs, mint az újkrumplit előfőzni, majd adni neki egy ropogós, házias ízvilágú kérget.
Belül puha, kívül pirult finomság, ami egy-két szelet házi sonkával máris egy finom nyáresti vacsora. De süthető tárcsán is, illetve méltó kísérője a sülteknek.
Hozzávalók:
– fél kg újburgonya
– egy-két púpos fakanálnyi kacsazsír
– egy-két mokkáskanál só (ízlés szerint egyéb fűszerek)
Elkészítése:
1. Az újburgonyáról vízben ledörzsöljük a héját. Én egy szivacs dörzsölős részével oldottam meg a problémát. Ezután felkarikázzuk, majd feltesszük sós vízbe főni. Körülbelül tizenöt perc alatt megpuhul. Vigyázzunk, ne főzzük túl!
2. Szűrjük le a burgonyát!
3. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban felforrósítjuk a zsírt, majd a burgonyákat szép aranybarnára sütjük benne. Ha nem elég a zsír, akkor adjunk hozzá még. Süthetjük ki két részletben is.
4. Szedjük konyhai papírtörlőre, de ne hagyjuk rajta csupán addig, míg kiszedjük. Eddigre lecsepeg a felesleges zsír, de azért nem szeretnénk, hogy mindet felitassa 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala